kevin verlinden

Ecologisch bouwen en verbouwen

Ecologisch bouwen en verbouwen is dé bouwtechniek van de toekomst. Het is echter veel meer dan louter isolatie en driedubbel glas aanbrengen. U dient dan ook rekening te houden met heel wat aspecten. Een ecologisch huis bouwen is respect tonen voor mens en milieu. De belangrijkste argumenten zijn de uitputting van de natuurlijke grondstoffen en de verbetering van de leefomstandigheden, zowel nu als in de volgende decennia.

totaalvisie

Ecologisch verbouwen en bouwen is een totaalvisie waarbij de energiebesparende aspecten de belangrijkste zijn. Maar dit betekent niet dat de uitstraling van de woning daarvoor moet onderdoen: ecologisch bouwen en design gaan hand in hand. Kevin Verlinden geeft u graag meer informatie over deze bouwtechniek voor uw woning in de regio van Antwerpen en de Kempen.

Isolatiewerken vormen één van de belangrijkste pijlers bij een ecologische renovatie. U verhoogt niet enkel uw wooncomfort, waarbij in de winter uw ruimtes sneller opgewarmd worden en in de zomer de hitte beter buiten blijft, maar minder verwarmen betekent ook een lagere energiefactuur. Goed isoleren vereist een investering, maar op termijn verdient u dit zeker terug. Bovendien spelen energieprestaties een steeds grotere rol op de vastgoedmarkt en is het aanbrengen van isolatie een factor waar kandidaat-kopers rekening mee houden.

Indien u beslist om ecologisch te bouwen of te verbouwen, moet u ook nadenken over welke materialen u wil gebruiken. Een ecologisch huis is ontworpen en gebouwd met milieuvriendelijke producten. Met andere woorden: producten die een langere levensduur hebben, waardoor de impact op het milieu over een langere periode verspreid wordt. Ook hiermee kunnen we u zeker helpen.

Het gebruik van de juiste materialen is een van de speerpunten van ecologisch verbouwen en bouwen. Er wordt gebruikgemaakt van natuurlijke grondstoffen die het milieu en de gezondheid niet belasten.

Bovendien krijgen lokale materialen de voorkeur. U mag dan nog een extreem energiezuinige woning bouwen, maar als u dat doet met hardhout uit eeuwenoude oerwouden kan er geen sprake zijn van duurzaamheid.
Ten slotte betekent ecologisch (ver)bouwen dat u ervoor zorgt dat uw woning bestand is tegen de tand des tijds. Daarom (ver)bouwt Kevin Verlinden uw woning met de grootste zorg en besteden wij grote aandacht aan de keuze van de juiste materialen. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, maar zeker ook de kostprijs van uw ecologische woning.

Vraag gerust een gratis offerte aan voor uw ecologische (ver)bouwwerken!